Frost/Nixon

Frost/Nixon filmrutaFrost/Nixon står för David Frost och Richard Nixon – en TV-profil och en amerikansk president. Efter Watergateskandalen och avgången från det amerikanska presidentämbetet var Nixon en omstridd och jagad person. Själv ville han rentvå sig anklagelserna som jagade honom och helst genom ett TV-framträdande. När David Frost lyssnar till nyhetsflödet om Nixons affärer får han ingivelsen till en intervju med expresidenten.

Det är här storyn börjar. Inte mycket till story kan tyckas: en film om en TV-intervju, men det visar sig vara ett fullgott uppslag. Manusförfattaren Peter Morgen och regissören Ron Howard lyckas verkligen förädla denna nyhetshändelse och politiska begivenhet till fascinerande och underhållande film.

Michael Sheen och Frank Langella gör dessutom strålande porträtt av två personer som borde vara allting annat än enkla att avbilda med trovärdighet. Langellas Nixon gestaltas utan att komplexiteten i hans person går förlorad eller enstaka drag förstoras.

Frost/Nixon är absolut en av de bästa filmerna från 2008 och bonusmaterialet på DVD-utgåvan är heller inte det sämsta då den bland annat inkluderar den riktiga Frost/Nixon-intervjun.

Filmens betyg: ★★★★★★★★☆☆