Nothing Sacred

Nothing Sacred filmruta

Nothing Sacred (Ingenting är heligt) från 1937 är en relativt okänd film, men kunde lika gärna äga klassikerstatus. Att den inte allmänt räknas som en klassiker kan måhända bero på att den är något lättvindig med moralen, vilket dock var ett signum för många filmer vid denna tid.

Handlingen i korthet rör sig om Morning Stars stjärnreporter Wallace Cook (Fredric Marsch) som anländer till en liten ort för att träffa Hazel Flagg (Carole Lombard) som efter en radonförgiftning inte tros ha långt kvar i livet. Den unga kvinnan tar han med sig tillbaka till New York för att hon ska få uppleva staden och dess invånare få en chans att beundra hennes tapperhet. Vid det här laget vet vi som ser på filmen dock om att hon blivit feldiagnostiserad och inte alls snart ska dö.

Således en förvecklingskomedi, men som inte gör som många komedier av detta slag och vänder ut och in på förvecklingarna så mycket som möjligt, vilket snarare är en förtjänst i detta fallet även om det förträffliga manuset – av bland andra Ben Hecht – hade många möjliga vägar. För regi respektive produktion står William A. Wellman och David O. Selznick.

Filmens betyg: ★★★★★★★★★☆

Recension av Filmtips.org