The Getway

The Getway filmrutaThe Getway från 1972 är regisserad av Sam Peckinpah och har Steve McQueen och Ali MacGraw i huvudrollerna (det har också gjorts en remake från 1994 där Alec Baldwin och Kim Basinger medverkar).

McQueen är Carter McCoy som med hjälp av en inflytelserik och kriminell affärsman blir utsläppt ur fängelset. McCoy som suttit av fyra år för ett bankrån ska utföra ett nytt bankrån i gengäld. Då den ena av hans kumpaner blir ”överambitiös”, det vill säga försöker sno åt sig hela bytet startar förvecklingarna. Än värre blir det då McCoys fru skjuter affärsmannen. De båda lyckas dock behålla hela summan från bankrånet, men de har snart polisen, en hämndlysten partner samt andra intressenter i hälarna.

The Getway är en lyckad mix av action och drama där Steve McQeens samspel med MacGraw fungerar, vilket skapar engagemang med publiken.

Steve McQueen som vid den här tiden var en av Hollywoods största stjärnor medan Ali MacGraw just fått sitt genombrott med Love Story. McQueen hade nyligen separerat från sin fru och de skulle under filminspelningarna bli ett par.

Filmens betyg: ★★★★★★★☆☆☆