Om sidan

Filmtips startades i januari 2011, av mig Oskar Strandberg, som en utmaning att tillhandahålla ett intressant och upplysande innehåll om film. När det gäller filmtitlar används originaltitel förmodligen oftare än vad som är praxis annars. Detta är främst för att svenska titlar ofta är pinsamt dåliga och mer beskrivande av filmen än trogen dess titel. Däremot används svenska titlar då dessa är betydligt mer vedertagna än originaltiteln. Ofta redovisas emellertid både och.

Sidan heter Filmtips och inte Filmkritik eller Filmdatabas, därför ska du inte förvänta dig att hitta alla filmer här utan urvalet har en avgränsning som gäller sevärda filmer, ett urval som också måste ske inom en subjektiv ram.

Det finns även två inställningar på den här sidan som gör att markering av text och högerklick med musen inte fungerar som vanligt. Anledningen till detta är att förhindra att material från sidan kopieras utan lov.

Detta är gjort efter övervägande ifråga om det försämrar för dig som besökare, något som inte borde vara fallet. Skulle dessa inställningar ändå vara till förtret och du behöver material från sidan till ett personligt ändamål så kontakta gärna Filmtips.org.

***

Är du intresserad av att recensera filmer? Läs mer här.