Recensera

Är du filmintresserad och gillar tanken på att kunna skriva filmrecensioner och få en viss betalning för den tid du lägger ner på det? I så fall kanske du är nästa recensent på Filmtips.org. Det finns många filmsajter som upplåter möjligheter för den som vill  kunna skaffa en blogg eller bara skicka in recensioner som publiceras på sidan. Detta kan vara en bra möjlighet för många som på det sättet få skriva av sig sina tankar om filmer och låta andra ta del av det, fast kanske upplever du att dina recensioner håller kvalitet nog att förtjäna en viss ersättning också?

Filmtips.org söker recensenter som tycker om att skriva och vet med sig att de är duktiga på det. Därutöver ska du också ha ett starkt filmintresse som gärna består av synpunkter på filmer som inte alltid sammanfaller med andras.

OBS! Inga recensenter eftersöks för tillfället.

Hur mycket får du betalt för en recension?

Den provision som utgår för en recenserad film varierar, det beror bland annat vad du kan visa upp innan i form av meriter och på samma sätt kan din betalning öka om din kompetens växer. Du ersätts dock alltid i pengar och inte med värdecheckar eller dylikt. Du bör ha skrivit om film innan i form av recensioner eller kanske en uppsats. Ett krav är att du på något sätt kan visa upp arbetsprover innan du kan bli aktuell som recensent. Välkommen att kontakta Filmtips.org.

Bra saker att känna till

Om du finner det intressant att recensera filmer får du gärna kolla runt lite på denna webbsida först för att få en känsla av hur recensionerna är upplagda i form av textlängd etc. Några saker att ha i åtanke är:

  • En typisk recension är ca 200-400 ord
  • En typisk recension innehåller inga stavfel (även att det är mänskligt med enstaka felstavningar då och då)
  • Recensionen består av mer än ett referat av filmen
  • Alla recensioner är självständigt skrivna

Till sist: detta är en permanent sida och den ligger uppe även då det eventuellt inte finns behov av ytterligare recensenter.

Lämna en kommentar